Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

(ΑΦΟΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ)

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου,με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην 1η ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας,στα πλαίσια των 10 ετών από την ίδρυση του, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 στο αμφιθέατρο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ του τμήματος Γεωπληροφορικής και τοπογραφίας του ΤΕΙ κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), με θέμα

¨Ο Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας στο Εργασιακό και Επιστημονικό Γίγνεσθαι του Σήμερα¨

Συντονίζει ο Αθανάσιος Δήμου.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση από συναδέλφους μηχανικούς και μέλη του συλλόγου σε μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Παραλίας Πάτρας.

 

 

 

Οι συνάδελφοι μηχανικοί Συμεών Μπούσιας (Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας) με καταγωγή από την Πάτρα μαζί με τον Αθανάσιο Δήμου ( M.Sc. Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας) με παιδαγωγική κατάρτιση (ΑΣΠΕΤΕ- ΕΠΑΙΚ) και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου από την Ελασσόνα παρουσιάσανε σε μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού το πολύ ενδιαφέρον θέμα "Ο χάρτης στην ζωή μας", με κύριο ομιλητή τον Συμεών Μπούσια. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, κατάρτισης και προώθησης της επιστήμης της Γεωπληροφορικής του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

 

 

 

Αναλυτικά παρουσιάστηκε σε 50 μαθητές και σε 3 διδακτικές ώρες η ιστορία του χάρτη και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά ένας χάρτης. Επίσης έγινε επείδηξη χρήσης πυξίδας σε χάρτες. Έγινε παρουσίαση διάφορων κατηγοριών χαρτών και η χρησιμότητα τους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στα όργανα πλοήγησης (GPS) και πως αυτά λειτουργούν. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση και έδειξαν ότι είχαν αρκετές βασικές γνώσεις και μπόρεσαν να παρακολουθήσουν χωρίς κάποια δυσκολία.

 

Ο σύλλογος μαζί με τα 2 του μέλη ευχαριστούνε θερμά την διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου Παραλίας Πάτρας κα. Ε. Μωυσίδου για την συνεργασία.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2º ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, που διεξήχθη στην πόλη του Βόλου στο διάστημα 1 με 3 Δεκεμβρίου 2017, υπό τη συδιοργάνωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και του Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ. Τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προεδρείου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και είχε την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 Συνάδελφοι μηχανικοί – ερευνητές, μαζί με τις ομάδες τους, συμμετείχαν με εργασίες στο πολύ σημαντικό αυτό συνέδριο, παρουσιάζοντας θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας και την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού.

 

Αναλυτικότερα οι ομάδες εργασίας αποτελούνταν από τους Αθανάσιο Δήμου (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc.), Δημήτριο Τζιουμακλή (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc.) με καταγωγή από την Ελασσόνα και το Σαραντάπορο αντίστοιχα, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των Θωμά Λάζιου (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc., από τη Θεσσαλονίκη), Βασίλη Δημητρίου (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc., από τη Φιλιππιάδα) και Ειρήνη Σουμπρί (Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό, από τη Θεσσαλονίκη-Βέλγιο) και λάβανε μέρος με το θέμα: “Αποτύπωση Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ελασσόνας. Δημιουργία 3D μοντέλου με χρήση UAV και 360º camera” σε μορφή POSTER και με παρουσίαση στο κεντρικό Αμφιθέατρο του συνεδρίου. Η εργασία αφορά την τρισδιάστατη αποτύπωση του εξωτερικού χώρου της Ιεράς Μονής με χρήση Drone και του εσωτερικού με χρήση 360º camera και τη σύνδεσή τους σε ένα ενιαίο 3Δμοντέλο. Ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα αποτέλεσε το γεγονός πως οι πατέρες και μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού, αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ομάδας και παρευρέθηκαν στο χώρο του συνεδρίου για να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον θέμα.

 

 

Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από τον Αθανάσιο Δήμου (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc. από την Ελασσόνα) και τον Δημήτριο Χριστοδούλου (Μηχανικό Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης M.Sc. από το Βόλο) και λάβανε μέρος με το θέμα: “Ψηφιακή απεικόνιση και προβολή πολιτιστικών μνημείων μέσω UAV, 360 κάμερας και εφαρμογής για κινητά: Μελέτες περίπτωσης” σε μορφή PAPER και με παρουσίαση στο αμφιθέατρο του συνεδρίου. Η συγκεκριμένη εργασία αφορά την τρισδιάστατη αποτύπωση τόσο στον εξωτερικό χώρο, όσο και στον εσωτερικό χώρο, του θρησκευτικού μνημείου και υλικού πόρου της Ιεράς Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον πολιτιστικό άυλο πόρο “Ιερό Απόλλωνα του Κοροπαίου” στη Κορόπη Μηλεών Μαγνησίας με τη δημιουργία εφαρμογής (app) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

 

 

 Οι συνάδελφοι μηχανικοί – ερευνητές, μαζί με τις ομάδες τους, εκμεταλλευόμενοι των νέων τεχνολογιών που προσφέρει η επιστήμη της τοπογραφίας και αναγνωρίζοντας την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, πέτυχαν να προχωρήσουν στη γεωμετρική τεκμηρίωση των μνημείων, αλλά και να δημιουργήσουν τρισδιάστατα βίντεο περιήγησης που θα δώσουν τη δυνατότητα να προβληθούν περεταίρω τα σημαντικά αυτά μνημεία.

 

Οι εργασίες έγιναν έπειτα από την άδεια - έγκριση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων, καθώς και με τη συγκατάθεση τόσο των μοναχών της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας, όσο και της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού. Η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι http://euromed2017.eu/ και ταυτόχρονα με την εξέλιξη του συνεδρίου δινόταν η δυνατότητα της ζωντανής παρακολούθησης των εργασιών μέσω αυτής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/09 και Κυριακή 1/10 το Διήμερο Workshop στο Πειραιά, με θέμα Drones & UAVs - Επιστημονικές Εφαρμογές & Αστικές Χρήσεις.

Ο σύλλογος μας υποστήριξε την προσπάθεια αυτή σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Παν. Θεσσαλίας -ΤΜΧΠΠΑ και άλλους συνδιοργανωτές.

Σύντομα οι εισηγήσεις θα φιλοξενηθούν σε ένα επετειακό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του συλλόγου ΓΕΩΤΟΠΟΛΟΓΙΟ.

 

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε, πως την ημερίδα εκτός των υπολοίπων επιμελητηρίων και συλλόγων, χαιρέτησε με την σειρά του, εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο απερχόμενος πρόεδρος Αθανάσιος Δήμου.

 

5-μελής ομάδα εκ των οποίων οι 4 συνάδελφοι και μέλη του συλλόγου, με την σύμπραξη των τεχνικών γραφείων τους, παρουσίασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα "Η συμβολή των drone στα τεχνικά έργα. Παράδειγμα στο φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα" με την στήριξη και την άδεια της Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής (ΔΥΗΠ) - Τμήμα Φραγμάτων Ελλάδος.

 

Αναφορικά τα μέλη της ομάδας:

Δήμου Αθανάσιος (M.sc. Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας – Topoangle.gr)

Δημητρίου Βασίλειος (M.sc. Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας – TOPOmap.gr)

Λάζιος Θωμάς (M.sc. Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας – g-topo.gr)

Τζιουμακλής Δημήτριος (M.sc. Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας)

Σουμπρί Ειρήνη (Αγρονόμος Τοπογράφος)

Με χαρά λάβαμε το ευχαριστήριο του Συλλόγου ατόμων με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ»

προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε το ευχαριστήριο.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου,

όλους του συναδέλφους ανά την Ελλάδα (μέλη και μη του συλλόγου) για την στήριξη τους στην δράση αυτή (συλλογή πλαστικών καπακιών) που κράτησε 3 χρόνια περίπου και βοηθήσαμε όλοι μαζί στην επίτευξη του στόχου δηλαδή την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για τον συνάνθρωπο μας που το είχε ανάγκη.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε την προσπάθεια συλλέγοντας ακόμη περισσότερα καπάκια για την επίτευξη του επόμενου στόχου.


Με τιμή ο πρόεδρος του Συλλόγου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΥ

 

Τη Κυριακή 27-3-2016 και στα πλαίσια της διεξαγωγής της ετήσιας Γενική Συνέλευσης έγινε και η κοπή της πίτας του Π.Σ.Π.Μ.Γ.Τ. στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τυχερός της ημέρας ο συνάδελφος και μέλος του συλλόγου Π.Σ.Π.Μ.Γ.Τ. Γιαρένης Θεοδόσης!

 

Αφίσα 1 (Πρόγραμμα)

Αφίσα 2 ( Οδηγός αίθουσας)
(Επιμέλεια Αφισών : Στεφανίδης Κων/νος)

Οδηγός για την τοποθεσία ΕΔΩ

Διαβάστε την πλήρη Πρόσκληση - Ανακοίνωση του Συλλόγου ΕΔΩ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

ξεκίνησε η υποβολή άρθρων για το έκτο τεύχος του περιοδικού ΓΕΩΤΟΠΟΛΟΓΙΟ.

Καταληκτική Ημερομηνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015.


Αποστολή Άρθρων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

με Θέμα: Άρθρο για Γεωτοπολόγιο - Τεύχος 6

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την θεματολογία των άρθρων και την σύνταξη διαβάστε την ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού κάνοντας κλικ στην εικόνα

 

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους νέους Πτυχιούχους Μηχανικούς του Τμήματος και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στον επαγγελματικό στίβο.

Σε μια περίοδο απαξίωσης και καταβαράθρωσης όλως των επαγγελματιών ανεξαρτήτως, οι μόνοι που μπορούν να διατηρήσουν την δυναμική και αξιοπρέπεια μιας ειδικότητας, δεν είναι άλλοι από εμάς τους ίδιους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ότι είμαστε Μηχανικοί και η επιστήμη μας διαρκώς εξελίσσεται. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να μένουμε πίσω στις εξελίξεις.

Θα θέλαμε σ’ αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως αυτοί που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, η ισχύς εν τη ενώσει αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Γίνετε και εσείς μέλη και στηρίξτε την προσπάθεια του Συλλόγου που πραγματοποιεί τόσο στον επαγγελματικό βίο όσο και στον επιστημονικό κλάδο γενικότερα . Η εγγραφή για τα Έτη 2015-16 είναι δωρεάν ,αποστέλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα βρείτε στη καρτέλα <<ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ>> της επίσημης ιστοσελίδας www.sgeotopo.gr.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ανέρχονται στους 923, διαβάστε περισσότερα στη καρτέλα <<ΟΡΚΟΜΩΣΙΕΣ>>.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα!!

Ο πρόεδρος και το νέο ΔΣ του Συλλόγου σας εύχονται:
Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά, το Άγιο Φως της Ανάστασης να χαρίζει σε όλους αγάπη, υγεία, δημιουργία και ευτυχία!

 

Page 1 of 3
Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Π.Σ.Π.Μ.Γ.Τ.